Historia ja tausta

Kansallinen taidemuseo Dublinissa on yksi Irlannin tärkeimmistä taidemuseoista. Museo perustettiin vuonna 1854 ja se sijaitsee Merrion Squarella Dublinin keskustassa. Alun perin museo oli nimeltään Royal Hibernian Academy ja sen tarkoituksena oli edistää irlantilaista taidetta ja taidekoulutusta.

Kansallisella taidemuseolla on pitkä historia ja se on suuresti vaikuttanut irlantilaiseen taideyhteisöön. Museo sai nykyisen nimensä vuonna 1897, kun se siirtyi osaksi Irlannin kansallista galleriaa. Vuosien varrella museo on kasvanut ja laajentunut, ja se sisältää nykyään laajan kokoelman irlantilaista ja kansainvälistä taidetta.

Kokoelmat ja näyttelyt

Kansallisessa taidemuseossa on yli 15 000 teosta, jotka ulottuvat antiikin ajoista nykypäivään. Museon kokoelmiin kuuluu maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvia ja käsityötaitoja. Museo on erityisen tunnettu irlantilaisista teoksistaan, ja siellä on esillä monia merkittäviä irlantilaisia taiteilijoita, kuten Jack B. Yeats ja John Butler Yeats.

Kansallinen taidemuseo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät erilaisia taidealan teemoja ja tyylejä. Näyttelyt voivat sisältää esimerkiksi retrospektiivejä tunnetuista taiteilijoista tai teemallisia näyttelyitä, kuten impressionismi tai modernismi. Museon tavoitteena on tarjota monipuolisia näyttelyitä, jotka houkuttelevat erilaisia yleisöjä ja edistävät taiteen tuntemusta.

Museon tarina

Kansallinen taidemuseo Dublinissa on tärkeä osa Irlannin taidehistoriaa. Museo on toiminut yli 150 vuotta ja se on kasvanut ja kehittynyt ajan myötä. Alun perin museo perustettiin edistämään irlantilaista taidetta, mutta nykyään se esittelee sekä kotimaisia että kansainvälisiä teoksia.

Museo on myös aktiivisesti osallistunut taidekasvatustyöhön ja tarjoaa opetusohjelmia, työpajoja ja julkisia luentoja. Tällä tavoin museo pyrkii kasvattamaan yleisön taideymmärrystä ja tukemaan taideyhteisön kehitystä.

Kansallinen taidemuseo on suosittu kohde sekä paikallisille asukkaille että turisteille. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Irlannin taiteen historiaan ja nykypäivään samassa paikassa. Museo pyrkii myös säilyttämään ja suojelemaan kokoelmaansa tuleville sukupolville.

Virtuaalikierros

Kansallisen taidemuseon Dublinissa tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tehdä virtuaalikierroksen museon kokoelmien parissa. Virtuaalikierros on interaktiivinen ja mahdollistaa museon tilojen tutkimisen omalta kotisohvalta käsin. Kierroksella voi tutustua museon eri näyttelytiloihin, nähdä taideteoksia läheltä ja lukea niihin liittyviä tietoja. Virtuaalikierroksen avulla voi myös suunnitella oman vierailunsa ennakkoon, tutustumalla museon pohjapiirrokseen ja kokoelmiin.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Kansallinen taidemuseo Dublinissa järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja. Näihin voi kuulua esimerkiksi näyttelyiden avajaisia, taiteilijatapaamisia, teemavuoden tapahtumia tai taidepajoja. Museon kalenterista voi tarkistaa ajankohtaiset tapahtumat ja aktiviteetit, sekä niiden ohjelman ja osallistumisohjeet. Tapahtumat ja aktiviteetit tarjoavat erinomaisen tilaisuuden syventyä taidenäyttelyihin ja oppia lisää eri taiteenaloista.

Opastus ja Koulutus

Kansallinen taidemuseo Dublinissa tarjoaa opastusta ja koulutusta eri kohderyhmille. Opastetut kierrokset ja työpajat soveltuvat esimerkiksi koululaisryhmille, opiskelijoille, ammattilaisille tai muille kiinnostuneille. Opastuksen avulla voi syventyä taiteen historiaan, taiteilijoiden tarinoihin ja taideteosten merkityksiin. Koulutusohjelmiin kuuluu esimerkiksi taidehistorian kursseja, työpajoja taiteellisen ilmaisun kehittämiseksi tai yleisöluentoja ajankohtaisista taideaiheista. Koulutusohjelmat tarjoavat mahdollisuuden oppia ja kehittää taiteeseen liittyviä tietoja ja taitoja.

Museokauppa

Kansallisen taidemuseon museokauppa tarjoaa laajan valikoiman taidetuotteita ja kirjallisuutta sekä paikallisten taiteilijoiden töitä. Kaupasta voi ostaa muun muassa postikortteja, julisteita, keramiikkaa ja koruja. Lisäksi sieltä löytyy erilaisia taidetarvikkeita, kuten maalaustarvikkeita ja luonnosteluvälineitä. Museokaupasta voi hankkia myös erilaisia julkaisuja ja kirjoja taiteen historiasta. Museokauppa on avoinna samoin aukioloajoin kuin itse museo.

Kävijän Opas

Dublinin Kansallisen taidemuseon kävijän oppaasta löytyvät tärkeät tiedot museon kokoelmista, näyttelyistä, tapahtumista ja palveluista. Oppaassa on myös kartta, joka auttaa kävijöitä suunnistamaan museossa. Oppaasta selviää, miten pääsee museoon julkisilla liikennevälineillä ja missä on lähin pysäköintimahdollisuus. Lisäksi siinä on tietoa museon esteettömyydestä ja palveluista erityistarpeita omaaville kävijöille. Oppaan voi hankkia museosta ilmaiseksi tai sen voi ladata museon verkkosivuilta.

Aukioloajat ja Liput

Kansallinen taidemuseo Dublinissa on avoinna päivittäin klo 10.00-17.00. Museo on suljettu tiistaisin ja joulupäivänä. Liput museoon voi ostaa joko paikan päällä tai etukäteen verkkosivujen kautta. Aikuisen lipun hinta on 10 euroa ja alennettu lippu, esimerkiksi opiskelijoille ja eläkeläisille, maksaa 5 euroa. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Sijainti

Kansallinen taidemuseo sijaitsee Dublinin keskustassa Merrion Squaren läheisyydessä. Museo on osoitteessa Merrion Street, Dublin 2. Lähin bussipysäkki on Merrion Square West, jolta on lyhyt kävelymatka museoon. Museoon on myös hyvät julkisen liikenteen yhteydet, ja lähin rautatieasema on Pearse Street Station. Autolla saapuvat voivat hyödyntää lähellä sijaitsevia parkkimahdollisuuksia, esimerkiksi Merrion Square Parkin pysäköintialuetta.


Kommentit

Kansallinen taidemuseo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>