Historia ja Tausta

Kansalliskirjasto museo sijaitsee Dublinissa, Irlannissa. Se perustettiin vuonna 1877, kun Irlannin kansallisbibliofiiliklubi perustettiin ja seuraavana vuonna kirjastolle myönnettiin kansalliskirjaston asema. Museon tarkoituksena oli kerätä ja säilyttää kaikki Irlannissa julkaistu kirjallisuus ja painotuotteet. Alun perin kirjasto sijaitsi Kildare Streetillä, mutta nykyään se on siirtynyt uusiin tiloihin hävityksen Streetillä Dublinin keskustassa.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Kansalliskirjasto museon kokoelmat ovat vaikuttavat ja laajat. Kirjastossa on yli 8 miljoonaa kirjaa, mukaan lukien harvinaisia käsikirjoituksia, musiikkiaineistoa, karttoja, sanomalehtiä ja valokuvia. Kokoelmaan kuuluu myös monia Irlannin kirjallisuuden klassikoita ja merkittäviä teoksia.

Museon näyttelytilat ovat modernit ja houkuttelevat. Vieraat voivat vaeltaa kokoelmien välillä ja tutustua Irlannin kirjallisuuden historiaan. Monet näyttelyistä vaihtuvat säännöllisesti ja keskittyvät eri teemoihin, kuten runouteen, draamaan ja kaunokirjallisuuteen. Museossa on myös järjestetty erilaisia ​​tapahtumia, kuten kirjailijatapaamisia ja lukupiirejä.

Museon Tarina

Kansalliskirjasto museo on kehittynyt merkittäväksi kulttuurin ja tiedon keskukseksi Irlannissa. Se palvelee paikallisia ja kansainvälisiä tutkijoita sekä tarjoaa resursseja ja tietoa kaikille kirjallisuudesta kiinnostuneille. Museo on myös tärkeä osa Dublinin kulttuuritarjontaa ja ylpeyttä paikallisille asukkaille.

Vuonna 2011 museolle myönnettiin arvostettu UNESCO:n muistomerkki, mikä vahvisti sen merkitystä kansainvälisessä kirjasto- ja museoyhteisössä. Museo jatkaa kokoelmien laajentamista ja näyttelyiden järjestämistä tarjotakseen inspiroivia ja kiehtovia kokemuksia vierailijoilleen.

Virtuaalikierros

Kansalliskirjasto Dublinissa tarjoaa vieraille mahdollisuuden kokea virtuaalikierros museossa. Virtuaalikierros antaa kävijöille mahdollisuuden tutustua museon kokoelmiin ja näyttelyihin, vaikka he eivät pääsisikään paikan päälle. Kierroksella pääsee näkemään museon upeita arkkitehtonisia yksityiskohtia ja tutustumaan merkittäviin kirjallisiin aarteisiin. Virtuaalikierros on interaktiivinen ja tarjoaa kävijöille mahdollisuuden zoomata yksityiskohtiin, lukea tietoa näytteillä olevista teoksista sekä kuunnella äänikierroksia.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Kansalliskirjasto Dublinissa järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja niin paikallisille asukkaille kuin turisteillekin. Museon tiloissa järjestetään esimerkiksi kirjailijatapaamisia, luentoja, musiikkikonsertteja ja teatteriesityksiä. Lisäksi museo tarjoaa erilaisia työpajoja ja kursseja, joissa voi oppia esimerkiksi käsikirjoittamista, kirjansidontaa tai vanhojen valokuvien restaurointia. Tapahtumakalenteri päivitetään säännöllisesti museon verkkosivuille, joten kannattaa pitää silmällä tulevia tapahtumia.

Opastus ja Koulutus

Kansalliskirjasto Dublinissa tarjoaa opastettuja kierroksia sekä yleisölle että kouluryhmille. Opastetulla kierroksella saat syvällisemmän käsityksen museon historiasta, arkkitehtuurista ja kokoelmista. Koulutettu opas kertoo kiinnostavia tarinoita museon näyttelyesineistä ja teoksista, jotka auttavat ymmärtämään irlantilaista kulttuuria ja historiaa paremmin. Opastetun kierroksen kesto on noin tunnin verran, ja se voidaan räätälöidä vastaamaan erilaisia kiinnostuksen kohteita ja ikätasoja.

Lisäksi museo tarjoaa erilaisia koulutusohjelmia ja työpajoja, jotka on suunnattu erityisesti oppilaitoksille ja oppilaille. Koulutusohjelmat tarjoavat ainutlaatuisia oppimiskokemuksia ja mahdollistavat syventävän opetuksen aiheeseen liittyen. Museon koulutusohjelmissa käydään läpi esimerkiksi kirjallisuuden historiaa, käsikirjoittamista ja taidekokoelmien analysointia. Ohjelmissa hyödynnetään monipuolisesti museon kokoelmia ja teknologiaa, jotta oppiminen olisi innostavaa ja mielekästä.

Museokauppa

Kansalliskirjaston museokaupasta löytyy laaja valikoima kirjallisuuteen ja Irlannin kulttuuriin liittyviä tuotteita. Kaupasta voi ostaa muun muassa kirjoja, postikortteja, julisteita, koruja, lahjaesineitä ja kirjastoon liittyviä souvenireja. Museokauppa tarjoaa myös tilaisuuden ostaa museon julkaisemia kirjoja ja muita julkaisuja. Tämä tekee museokaupasta täydellisen paikan löytää ainutlaatuisia lahjoja ja muistoja vierailun päätteeksi.

Kävijän opas

Kansalliskirjaston museossa on saatavilla ilmaisia kävijän oppaita, jotka auttavat vierailijaa tutustumaan näyttelyihin ja tärkeisiin kohteisiin museossa. Oppaasta löytyy tietoa museon historiasta, arkkitehtuurista ja taiteellisista teoksista. Kävijän opas tarjoaa myös kartan, johon on merkitty museon eri osastot ja näyttelyt. Oppaasta voi löytää myös tietoa erilaisista kierroksista ja tapahtumista, joita museossa järjestetään. Kävijän opas on hyödyllinen työkalu vierailijalle, joka haluaa tutustua museon tarjontaan tarkemmin ja saada enemmän irti vierailustaan.

Aukioloajat ja liput

Kansalliskirjaston museo on avoinna yleisölle maanantaista perjantaihin klo 10.00–17.00 ja lauantaisin klo 11.00–16.00. Museo on suljettu sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. Lipun hinta aikuisilta on 10 euroa, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 5 euroa. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät museoon ilmaiseksi. Museossa on myös mahdollisuus ostaa opastettu kierros, jonka hinta vaihtelee riippuen kierroksen pituudesta ja sisällöstä. Museon lipunmyynti sulkeutuu tuntia ennen museon sulkemisaikaa, joten varmistaaksesi pääsysi museoon suosittelemme saapumaan ajoissa.

Sijainti

Kansalliskirjaston museo sijaitsee Dublinin keskustassa, Kildare Street -kadulla. Museoon on helppo päästä julkisilla liikennevälineillä, kuten raitiovaunulla (Linjat 2 ja 11) tai bussilla (Linjat 7, 8, 39A ja 46A) ja lähimmälle pysäkille on vain lyhyt kävelymatka. Jos saavut museoon omalla autolla, lähellä on useita pysäköintimahdollisuuksia. Museon sijainti on ihanteellinen, sillä se on kävelymatkan päässä monista muista Dublinin suosituista nähtävyyksistä, kuten Trinity Collegesta ja Grafton Streetistä.


Kommentit

Kansalliskirjasto — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>