Yleistä

Irlanti on erinomainen matkakohde lapsiperheille. Maa tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka sopivat eri-ikäisille lapsille. Irlannissa vieraileva perhe pääsee nauttimaan upeasta luonnosta, perinteistä irlantilaista kulttuuria sekä historiallisista nähtävyyksistä. Lämpimät ja ystävälliset irlantilaiset tekevät matkasta vieläkin miellyttävämmän.

Matkan suunnittelu

Ennen matkaa kannattaa tutustua irlantilaiseen kulttuuriin ja historianähtävyyksiin. Suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon lasten ikä ja mielenkiinnon kohteet. Suositeltavia vierailukohteita lapsiperheille ovat esimerkiksi Dublinin eläintarha, Bunrattyin linnamuseo, Clonmacnoisen rauniot sekä Irlannin suurin teemapuisto Tayto Park. Myös Irlannin luonto tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, esimerkiksi upeat maisemat ja rannat.

Mitä mukaan?

Matkalle lähtiessä on hyvä varata mukaan perusasioiden lisäksi lapsille sopivaa viihdykettä, kuten leluja ja pelejä. Irlanti voi olla osittain sateinen maa, joten säänkestävät vaatteet ja sateenvarjot ovat tärkeitä. Myös hyvät kävelykengät ja mukavat vaatteet helpottavat lasten kanssa liikkumista.

Hotellin valinta

Irlannissa on paljon hyviä hotelleja, jotka tarjoavat erityispalveluita lapsiperheille. Perheystävälliset hotellit tarjoavat esimerkiksi lastenkerhoja, leikkipaikkoja ja allasalueita. On hyvä tarkistaa hotellin nettisivuilta tarkemmin, mitä palveluita juuri valitussa hotellissa on lapsille tarjolla. Myös hotellin sijainti kannattaa ottaa huomioon, jotta lasten kanssa liikkuminen on helppoa ja vaivatonta.

Liikkuminen lasten kanssa

Liikkuminen lasten kanssa Irlannissa on helppoa ja vaivatonta. Julkinen liikenneverkosto on laaja ja luotettava, ja lapsiperheille on tarjolla myös erilaisia palveluita ja alennuksia. Dublinissa on hyvin toimiva bussi- ja raitiovaunujärjestelmä, joka kattaa koko kaupungin ja sen ympäristön. Myös junayhteydet eri kaupunkien välillä ovat hyvät.

Irlannin huono puoli saattaa olla se, että kaupunkien välillä liikkuessa julkisen liikenteen vaihtoehtoja on vähemmän. Kuitenkin taksit ovat yleisiä ja niitä löytyy useimpien kaupunkien kaduilta. Voit myös vuokrata auton, jos haluat liikkua oman aikataulusi mukaan. On kuitenkin syytä muistaa, että Irlannissa ajetaan vasemmalla puolella tietä.

Ruoka ja juoma

Irlannissa riittää vaihtoehtoja lasten ruokailuun. Useimmat ravintolat tarjoavat lastenmenuja, joissa on tarjolla esimerkiksi pizzapaloja, pastaa tai perinteistä fish and chipsiä. Myös erityisruokavaliot otetaan yleensä hyvin huomioon.

Irlantilaiset panostavat laadukkaisiin raaka-aineisiin, ja tuoreet, paikalliset tuotteet ovat suuressa roolissa ruokailussa. Maassa on myös paljon viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joista voi ostaa herkullisia leivonnaisia ja välipaloja lapsille.

Juomapuolella Irlanti on tunnettu perinteisestä olutkulttuuristaan, mutta myös alkoholittomat vaihtoehdot ovat hyvin saatavilla. Voit tilata lastenruokailun yhteydessä mehun tai limun, ja useimmissa kaupoissa on myös laaja valikoima virvoitusjuomia.

Ravintolat

Irlannissa on ravintoloita joka lähtöön, ja myös lapsiperheet löytävät helposti vaihtoehtoja. Suuremmat kaupungit tarjoavat usein erilaisia kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia tai intialaisia. Pääkaupungissa Dublinissa on myös runsaasti perheystävällisiä ravintoloita, jotka tarjoavat lasten leikkinurkkia tai aktiviteetteja ruokailun yhteydessä.

Ravintolat voivat olla suosittuja etenkin viikonloppuisin, joten varaamalla pöytä etukäteen varmistat, että saatte ruokailla haluamassanne paikassa. Monet ravintolat tarjoavat myös take away -vaihtoehdon, joten ruuan voi halutessaan noutaa mukaan ja syödä vaikka piknikillä ulkona.

Rannalle

Irlanti on täynnä upeita rantoja, jotka tarjoavat loistavia mahdollisuuksia lasten kanssa viihtymiseen. Yksi suosituimmista rannoista on Dublinin lähellä sijaitseva Portmarnock Beach. Tämän hiekkarannan rauhallisessa ympäristössä lapset voivat nauttia hiekkaleikeistä tai rakentaa hiekkalinnoja.

Länsi-Irlannissa sijaitseva Lahinch Beach on myös suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Tämä ranta tarjoaa upeita aaltoja, jotka houkuttelevat surffaajia ympäri maailmaa. Lapset voivat viettää aikaa vedessä tai vaikkapa etsiä simpukoita hiekasta.

Nähtävyydet lapsille

Irlannissa on paljon nähtävyyksiä, jotka ovat suunnattu erityisesti lapsille. Dublinissa sijaitseva Dublin Zoo on yksi suosituimmista lapsiystävällisistä kohteista maassa. Lapset voivat tutustua erilaisiin eläinlajeihin ja oppia samalla eläinten suojelusta.

Toinen suosittu nähtävyys lapsiperheille on Fota Wildlife Park Corkissa. Täällä lapset pääsevät näkemään ja oppimaan erilaisista villieläimistä, kuten apinoista ja pingviineistä. Lisäksi Fota Island tarjoaa myös muiden aktiviteettien mahdollisuuksia, kuten piiloleikkejä puistossa.

Aktiviteetit lapsille

Irlanti tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja, jotka sopivat erityisesti lapsille. Yksi suosittu aktiviteetti on rantapallon pelaaminen rannalla. Rantapallolla voi pelata esimerkiksi Portmarnock Beachillä tai Lahinch Beachillä.

Toinen suosittu aktiviteetti on pyöräily. Irlannissa on paljon kauniita pyöräilyreittejä, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia tutustua maan luontoon. Esimerkiksi Killarneyn kansallispuisto Kerryssä on suosittu pyöräilykohde lapsille.

Lisäksi Irlannissa on paljon erilaisia seikkailupuistoja ja kiipeilypuistoja, jotka tarjoavat lapsille mahdollisuuksia testata rohkeuttaan ja taitojaan. Esimerkiksi Zipit Forest Adventures on yksi suosituimmista kiipeilypuistoista lasten keskuudessa.

Kaiken kaikkiaan Irlanti tarjoaa paljon aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka sopivat erinomaisesti lasten kanssa matkustaville perheille. Rannat, nähtävyydet ja erilaiset aktiviteetit takaavat, että lapsilla ei tule tylsää Irlannissa.


Kommentit

Lasten kanssa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>