Irlanti ja uhkapelit

Vaikka Irlannissa on ollut monenlaista uhkapelaamista ja urheiluvedonlöyntiä sen värikkään historian ajan, niin modernin ajan pelaaminen alkoi vasta 80-luvulla. Suurimpana pelurina markkinoille nousi Paddy Power. Nimitys ”Paddy” on englantilaisten ennen käyttämä nimitys kaikista miespuolista irlantilaisista. Vielä brittien hallitessa Irlantia ei irlantilaisia ihmisiä tarvinnut yksilöidä, jokaista saattoi kutsua Paddy nimellä. Toisin kuten useissa vastaavissa tapauksissa irlantilaiset ovat kääntäneet haukkumanimen edukseen.

Paddy Power on paitsi suuri kansainvälinen uhkapelifirma myös nimitys Irlannin kansallisylpeyden noususta pois historiallisesta sorrosta. Paddy etunimenä on myös Irlannissa nykyään varsin yleinen. Paddy Power Yhtiön perustajajäsen  David Power antoi pojalleen  etunimen Paddy. Tällä hetkellä Paddy Power yhtiön markkinointijohtaja on nimeltään Paddy Power.

Nykyään uhkapelit ovat merkittävä toimiala Irlannissa. Se työllistää noin 7000 ihmistä ja tuottaa Irlannille myös paljon vientituloja. Tätä on helpottanut uhkapelien ja vedonlyönnin digitalisaatio ja Irlannin jäsenyys Euroopan Unionissa. Tämä lisäksi esimerkiksi aiemmin mainittu Paddy Power yhtiö on levittätynyt laajalti myös naapurimaahan Iso Britanniaan ja sen vedonlyöntitoimistot ovat tavallinen näky Britannian suurkaupunkien katukuvassa.

Irlannissa on lukuisia online vedonvälittäjiä. Näitä ovat esimerkisi Bet365, Coral ja Paddy Power.  Monet niistä toimivat ulkoimailla ja Euroopan Unionin piirissä. Niiden mainoksia saattaa nähdä netissä ja sateliittikanavien lähetyksissä, vaikka periaatteessa niiden mainostaminen on Suomessa kielletty. Pelaaminen ei ole kielletty koska tavara ja palvelut saavat liikkua vapaasti Euroopan talousalueen sisällä. Vastaavasti hyviä vedonlyöntiyhtiöitä löytyy myös Suomesta tai ainakin suomeksi. Laajan listauksen sellaisista löydät tuolta: www.vedonlyönti.com . Pelikohteita ovat yleisimmin urheilu ja ottelut, tärkeimpänä jalkapallo.

Uhkapelit ovat Irlannille kiistanalainen asia. Maa on katolinen ja uhkapelejä pidetään syntisenä toimintana. Toisaalta kirkko on ollut tyytyväinen valvotuista uhkapeleistä kertyneisiin verotuloihin, joilla valtio on voi helpottaa köyhimpien ihmisten asemaa. Rahan kerääminen kirkon omiin tarpeisiin erimerkiksi Bingo pelien avulla on jo aiheuttanut ristiriitaa kirkon piirissä.

Vastarinta uhkapelaamista vastaan on ollut laajaa koko sen ajan kun Irlannissa on uhkapelejä pelattu. Aina on pelaaminen vienyt voiton. Tällä hetkellä niin vedonlyöntitoimistoja kaupunkien kivijalkapaikoilla kuin online välittäjiäkin on enemmän kuin koskaan aiemmin. Jos pitäisi lyödä vetoa laittaisin rahani likoon vedonvälittäjien puolesta. He voittavat aina.


Kommentit

Uhkapelit — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>