Syvänvihreän yleisilmeen omaavalle saarelle saapuva haluaa luonnollisesti lomapäivilleen juuri itselleen sopivan majoituksen. Irlannilla onkin tarjota monentasoista ja -laatuista majoitusta reppureissaajista luksusta arvostaville. Yöpuun saaminen ei kuitenkaan ole läheskään yhtä edullista kuin Etelä-Euroopassa, mikä kannattaa pitää mielessä jo majoituspaikkaa netistä etsiessä ja valitessa. Itse asiassa sinun ei tule yllättyä, jos majoituksentarjoaja pyytää huoneestaan lähes samaa hintaa kuin mitä kotimaassa joutuisit maksamaan.

 

HOTELLIT

Hotelleja Irlannissa löytyy moneen lähtöön, tosin suurin osa niistä sijaitsee kaupunkien alueella. Esimerkiksi Dublinissa ja Belfastissa valinnanvaraa riittää yllättävän paljon, ja voit löytää juuri sen itsellesi sopivan hotellin tuhansien ihastuttavien joukosta. Huoneiden hintahaitari on varsin suuri, eli yöpaikan löydät esimerkiksi Dublinissa halvimmillaan noin 30 eurolla ja kalleimmillaan reilulla 200 eurolla. Ja jos olet US-fani, valitset ilman muuta Dublinissa majapaikaksesi legendaarisen Bonon omistaman Clarence-hotellin, jonka 4 tähden alla nukkumisesta tosin veloitetaan omistajan maineen mukaisesti.

Hotellien haku ja varaus on helppoa omatoimisesti netin kautta, sillä Irlanti on luonnollisesti kaikkien tunnettujen varauspalvelujen (kuten Trivago, Hotels.com, Booking.com) listoilla. Niiden lisäksi Eireä palvelevat lukemattomat pienemmät Irlantiin erikoistuneet sivustot, kuten Hotels Ireland.com, Ireland Hotels.com, Manor House Hotels Ireland jne. Aatelistunnelmaa halajavat voivat varata jälkimmäisestä itselleen yöpuun jostakin mahtavasta luksusta pursuvasta ja ikioman kummituksen omaavasta linnasta, jolla saattaa olla ikää jo kunnioitettavat 500 vuotta! (PS. Siellä yöpyminen ei välttämättä ole tavallista hotellia kalliimpaa.)

 

BED & BREAKFAST (B&B)

Jos päätät lomasi aikana seikkailla myös Irlannin vihreissä laaksoissa ja kukkuloilla, tulee yöpymispaikkanasi todennäköisesti olemaan hotellin sijasta paikallisen perheen omistama majatalo, joka tarjoaa huoneen lisäksi myös tuhdin ja maukkaan aamiaisen. Kyseessä ovat ne kuuluisat Bed & Breakfast -paikat, joiden kyltissä saattavat komeilla sanat B&B tai Guesthouse.

Irlanti voi ylpeillä kenties maailman laajimmalla B&B-tarjonnalla, asukasmäärään suhteutettuna. Sen ansiosta ”ovelle koputtavakin” tavallisesti löytää itselleen huoneen, nämä hinnat näkyvät sivustoilla tavallisesti nimellä ”Red dot deals”. Irlantilainen B&B tarjoaa tyypillisesti viehättävän ja kotoisan makuuhuoneen vähintään WC:llä, tuhdin aamiaisen tuoreista aineksista ja itseleivottujen leivonnaisten/leivän kera, ilmaisen Wi-Fi:n & TV:n, alennusta useampia öitä viipyville ja tietysti parhaat tiedot paikallisista nähtävyyksistä. Älä kuitenkaan odota näkeväsi ravintolaa, baaria, uima-allasta tai pesulapalveluita, vaikka poikkeustapauksessa saattaa jokin niistä olla tarjolla. Osa B&B-majoituksesta nimittäin sijaitsee paikallisen pubin tiloissa, jolloin tuopilta tyynylle ei ole pitkä matka.

Tunnettujen varauspalveluiden lisäksi kannattaa Irlannin B&B-tarjontaa katsastaa myös B&B Owners Association Irelandin sivustolta, jossa listataan myös tavalliset hotellit.

 

VUOKRA-ASUNNOT

Niin yllättävältä kuin se kenties eräiden mielestä kuulostaa, salaperäinen Irlanti tarjoaa majoituspaikaksesi myös vuokrattavia loma-asuntoja. Monet meistä ovat jo tottuneet sellaisen vuokraamiseen välimerellisissä kohteissa, ja nyt niin voit tehdä myös Irlannin saarella. Kalustettuja huoneistoja, tai jopa kokonaisia taloja, löytyy niin kaupunkien keskustoista, esikaupunkialueilta, pientaloalueilta kuin maaseudun helmasta. Niiden varustetaso vaihtelee perusmukavuudet omaavista aina sisäuima-altaalla ja saunalla varustettuihin. Irlannissa vuokra-asunto voi kuitenkin merenrantahuvilan tai -huoneiston lisäksi olla vaikkapa yksinäisellä luodolla seisova majakka tai vuosisatojen takaista tunnelmaa tihkuva linna!

Vuokra-asuntoa voit katsella esimerkiksi Interhomen, Celtic Castlesin tai Ireland.comin sivustoilta, joissa listataan kymmenittäin kauniita asuntoja. Hintahaitarikin on suuri, eli valittavanasi on niin reilut 200 €/ viikko maksava huoneisto herttaisessa Tullamoren maalaistalossa kuin yli 1 000 €/ viikko maksavat ylelliset huoneistot aivan Dublinin parhailla paikoilla. Ja todellista ylellisyyttä kaipaavat voivat varata vaikka Limerickissä nököttävän historiallisen 7-huoneisen huvilan, joka tosin tekee lompakkoosi yli 2 000 euron loven yhden lomaviikon osalta. Aatelistunnelmaa halajavat voivat varata itselleen yöpuun mahtavasta luksusta pursuvasta ja ikioman kummituksen omaavasta linnasta, jolla saattaa olla ikää jo kunnioitettavat 500 vuotta! (PS. Siellä yöpyminen ei välttämättä ole tavallista hotellia kalliimpaa.)


Kommentit

Majoittuminen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>