Dublinin 10 museota. Onhan näitä enemmäkin mutta tässä tunnetuimmat.

  1. Kansallismuseo – Arkeologia: Tämä museo esittelee Irlannin esihistoriallista ja historiallista menneisyyttä. Näyttelyissä on muun muassa kultaesineitä, pronssikauden esineitä ja paljon muuta.
  2. Kansallismuseo – Taideteollisuus ja Historia: Toinen kansallismuseon haara keskittyy taiteen ja käsityön esittelyyn. Siellä voit nähdä esimerkiksi koristeellisia esineitä, vaatteita, aseita ja taidekokoelmia.
  3. Kansalliskirjasto: Tämä on Irlannin kansallinen kirjasto, joka sisältää laajan kokoelman kirjoja, käsikirjoituksia ja muita historiallisia asiakirjoja.
  4. Kansallinen taidemuseo: Täällä voit ihailla Irlannin taidetta ja taiteilijoita eri aikakausilta. Museolla on myös laaja kokoelma eurooppalaista taidetta.
  5. Kilmainham Gaol: Entinen vankila, joka toimi vankilana monille Irlannin itsenäisyystaistelijoille. Nykyään se toimii museona, jossa voit oppia Irlannin historiaa.
  6. Dublinin linna: Dublinin linna on historiallinen linna, joka tarjoaa opastettuja kierroksia. Siellä voit oppia Irlannin kuninkaallisesta historiasta.
  7. Guinness Storehouse: Vaikka se ei ole perinteinen museo, Guinness Storehouse tarjoaa kiinnostavan näkymän Guinness-oluen historiaan ja valmistukseen.
  8. Irlannin kansallinen valokuvakeskus: Tämä keskus esittelee valokuvataidetta ja valokuvausalan historiaa Irlannissa.
  9. Dublinin luonnontieteellinen museo: Museo esittelee laajaa kokoelmaa luonnonhistoriallisia näytteitä, mukaan lukien eläimet, kasvit ja mineraalit.
  10. Dublinin moderne taiteen museo (IMMA): Museo keskittyy moderniin ja nykytaiteeseen, ja siellä on vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyviä kokoelmia.

Kommentit

Dublinin museot — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>