Historia ja Tausta

Irlannin kansallinen valokuvakeskus (National Photographic Centre of Ireland) sijaitsee Dublinin kaupungissa ja on yksi maan merkittävimmistä valokuvataiteen laitoksista. Museo perustettiin vuonna 1982 Irlannin valokuvataiteen ja -teollisuuden edistämiseksi. Sen tarkoituksena on kerätä, säilyttää ja esitellä Irlannin valokuvahistoriaa sekä edistää nykypäivän valokuvataiteen kehitystä ja koulutusta.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Irlannin kansallisen valokuvakeskuksen kokoelmat kattavat laajan valikoiman valokuvia eri aikakausilta ja tyylisuuntauksista. Museon kokoelmassa on erityisesti keskitytty Irlannin valokuvahistoriaan ja valokuvataiteilijoiden teoksiin, mutta sieltä löytyy myös kansainvälisiä valokuvia eri aikakausilta.

Museossa järjestetään säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään sekä historiallisia valokuvia että nykyaikaisia valokuvataiteilijoiden teoksia. Näyttelyissä käsitellään erilaisia teemoja ja aiheita, kuten luontoa, ihmisiä, kaupunkikuvaa ja sosiaalisia kysymyksiä. Näyttelyt tarjoavat kävijöille mahdollisuuden tutustua erilaisiin valokuvan ilmaisutapoihin ja tekniikoihin sekä antavat näkemyksiä Irlannin ja maailman valokuvahistoriasta.

Museon Tarina

Irlannin kansallinen valokuvakeskus on menestynyt hyvin sen perustamisesta lähtien ja se on saavuttanut mainetta tärkeänä valokuvataiteen keskuksena. Museo on julkaissut useita kirjoja ja julkaisuja, jotka käsittelevät Irlannin valokuvataiteen historiaa ja nykytilaa. Se myös järjestää erilaisia työpajoja, luentoja ja keskustelutilaisuuksia valokuvauksesta ja valokuvataiteesta kiinnostuneille.

Museo pyrkii jatkuvasti laajentamaan ja kehittämään kokoelmiaan sekä tarjoamaan uusia näyttelyitä ja tapahtumia kävijöilleen. Irlannin kansallinen valokuvakeskus on arvostettu paikka valokuvan harrastajille, taiteilijoille ja kulttuurin ystäville, jotka haluavat tutustua Irlannin valokuvahistoriaan ja nykypäivän valokuvataiteeseen.

Virtuaalikierros

Kansallinen valokuvakeskus Dublinissa tarjoaa virtuaalikierroksen, jonka avulla voi tutustua museon näyttelyalueisiin ja kokoelmiin vaivattomasti omalta kotisohvalta käsin. Virtuaalikierroksen avulla voit kulkea museossa kuin olisit itse paikalla ja tutustua tarkemmin valokuvataiteen historiaan ja nykypäivään.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Kansallinen valokuvakeskus järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden syventyä valokuvataiteen maailmaan. Museon ohjelmasta löytyy esimerkiksi luentoja, workshopeja, keskustelutilaisuuksia ja näyttelyiden avajaisia. Tapahtumissa pääsee kohtaamaan alan asiantuntijoita, taiteilijoita ja muita valokuvauksen harrastajia, ja sukeltamaan syvemmälle valokuvien merkitykseen ja tarinoihin.

Opastus ja Koulutus

Kansallisen valokuvakeskuksen opastus- ja koulutusohjelmat tarjoavat mahdollisuuden oppia lisää valokuvauksesta ja kehittää omaa osaamista. Museo järjestää opastettuja kierroksia sekä lapsille että aikuisille, joissa saa tietoa museon näyttelyistä ja valokuvanäyttelyn tekemisestä. Lisäksi keskus tarjoaa erilaisia koulutusohjelmia, kursseja ja työpajoja, joissa voi syventää osaamistaan valokuvaamisen eri osa-alueilla. Museon ammattitaitoinen henkilökunta auttaa ja opastaa kaikkia valokuvauksen kiinnostuneita riippumatta osaamistasosta.

Museokauppa

Dublinin Irlannin kansallisen valokuvakeskuksen museokaupasta löytyy laaja valikoima valokuvataidetta, kirjoja ja muita valokuvaukseen liittyviä tuotteita. Museokauppa tarjoaa kävijöille mahdollisuuden ostaa ainutlaatuisia tuliaisia ja lahjoja valokuvausta tai taidetta rakastaville ystävilleen. Valikoimaan kuuluvat muun muassa valokuvakirjat, taidetuotteet, julisteet, postikortit ja muut pienet kodin sisustustuotteet. Museokauppa on avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti ja tarjoaa kävijöille myös verkkokaupan mahdollisuuden shoppailla valikoimaa helposti ja vaivattomasti myös etänä.

Kävijän Opas

Dublinin Irlannin kansallinen valokuvakeskus tarjoaa kävijöilleen kattavan oppaan, joka auttaa tutustumaan museon näyttelyihin ja taideteoksiin tarkemmin. Oppaan avulla kävijät saavat taustatietoa näyttelyiden teemoista, taiteilijoista ja valokuvaukseen liittyvistä aiheista. Oppaassa on myös museon kartta, josta kävijät voivat seurata näyttelyiden järjestystä ja suunnistaa helposti eri tiloihin. Kävijän opas on saatavilla museon sisäänkäynniltä ja se on kävijöille maksuton.

Aukioloajat ja Liput

Dublinin Irlannin kansallisen valokuvakeskuksen aukioloajat vaihtelevat eri päivinä. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11.00-18.00. Maanantaisin museo on suljettu. Museokauppa on avoinna samaan aikaan kuin itse museo. Liput museoon voi ostaa joko paikan päältä tai ennakkoon verkkokaupasta. Lipun hinta vaihtelee kävijän iän ja opiskelijastatuksen mukaan. Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät museoon ilmaiseksi. Opiskelijat, lapset ja eläkeläiset saavat alennusta lipun hinnasta. Museossa on myös mahdollisuus ostaa kertakäyttöisiä audiokuulokkeita, jotka tarjoavat lisätietoa näyttelyiden sisällöstä ja taustatiedoista.

Sijainti

Dublinin Irlannin kansallinen valokuvakeskus sijaitsee Dublinin keskustassa, viehättävässä Temple Barin kaupunginosassa. Tarkka osoite on Meeting House Square, Temple Bar, Dublin 2. Museoon on helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä, kuten bussilla tai raitiovaunulla. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä museosta. Liikkuminen museossa on esteetöntä ja siellä on myös inva-wc-tilat. Museon ympäristöstä löytyy myös useita ravintoloita, kahviloita ja muita nähtävyyksiä, joten vierailu museossa voi olla osa laajempaa kulttuurikierrosta Dublinin keskustassa.


Kommentit

Irlannin kansallinen valokuvakeskus — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>