Historia ja tausta

Kansallismuseo – Arkeologia on yksi Irlannin johtavista museoista, joka sijaitsee Dublinissa. Museo perustettiin vuonna 1890 ja sen tarkoituksena oli kerätä, säilyttää ja esitellä Irlannin arkeologista perintöä. Museokokoelma koostuu arkeologisista esineistä ja löydöistä, jotka ulottuvat esihistoriasta aina keskiaikaan asti.

Kokoelmat ja näyttelyt

Kansallismuseo – Arkeologia museon kokoelmat ovat kansallisesti merkittäviä ja ne kattavat laajan alueen Irlannin historiassa. Kokoelmiin kuuluu esimerkiksi pronssikautisia koruja, viikinkiaikaisia hopeaesineitä, kivikausiesineitä sekä kuningaskuntien aikaan liittyviä artefakteja. Museossa on myös esillä muumioita ja niihin liittyvää materiaalia, kuten Egyptin aikakauden esineitä.

Museon näyttelyt tarjoavat vierailijoilleen kiehtovan ja opettavaisen katsauksen Irlannin menneisyyteen. Vierailijat voivat tutustua kelttien kulttuuriin, opiskella viikinkien elämäntapaa ja oppia lisää Irlannin keskiajasta. Lisäksi museo järjestää erilaisia tilapäisnäyttelyitä ja tapahtumia, jotka tarjoavat syvällisempää tietoa Irlannin historiasta ja arkeologiasta.

Museon tarina

Kansallismuseo – Arkeologia on ollut keskeisessä roolissa Irlannin arkeologisen perinnön säilyttämisessä ja esittelystä. Museo on toiminut yli sadan vuoden ajan kulttuurin ja historian vaalijana, ja se on saavuttanut mainetta laadukkaista näyttelyistään ja tutkimustyöstään. Museo on myös aktiivisesti osallistunut arkeologisten kaivausten ja tutkimusten tukemiseen Irlannissa.

Kansallismuseo – Arkeologia on tärkeä osa Irlannin kulttuuriperintöä ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa. Museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Irlannin menneisyyteen ja oppia lisää sen rikkaasta historiasta.

Virtuaalikierros

Kansallismuseo – Arkeologia tarjoaa virtuaalikierroksen, joka mahdollistaa museon näyttelyiden tutkimisen mistä tahansa, milloin tahansa. Virtuaalikierroksella voit tutustua museon lukuisiin kokoelmiin ja näyttelyihin, kuten Kulta-aarre, Gaelilaisten koruteollisuus sekä Irlannin muinaismuistot. Voit zoomata lähemmäksi esineitä ja lukea niitä koskevia tietoja. Virtuaalikierroksen avulla voit kokea museon tunnelman ja oppia paljon uutta Irlannin historian ja arkeologian maailmasta.

Tapahtumat ja aktiviteetit

Kansallismuseo – Arkeologia järjestää erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat kävijöille mahdollisuuden syventää tietämystään arkeologiasta ja menneisyydestä. Näitä voivat olla esimerkiksi luennot, työpajat ja näyttelyopastukset. Museolla voi myös järjestää yksityistilaisuuksia, kuten häitä tai syntymäpäiviä, joissa kävijät voivat nauttia museon upeasta arkkitehtuurista ja historiasta. Kansallismuseo – Arkeologia pyrkii tarjoamaan monipuolisia tapahtumia ja aktiviteetteja eri ikäryhmille ja kiinnostuksen kohteille.

Opastus ja koulutus

Kansallismuseo – Arkeologialla on ammattitaitoinen ja innostava henkilökunta, joka tarjoaa opastusta museon näyttelyihin ja kokoelmiin. Opastettu kierros antaa kävijälle syvällisempää tietoa museossa esillä olevista esineistä, niiden historiasta ja arkeologisesta merkityksestä. Kierrokset voivat keskittyä tiettyyn teemaan tai ajanjaksoon, ja ne räätälöidään kävijöiden tarpeiden mukaan. Kansallismuseo – Arkeologia järjestää myös koulutusohjelmia ja työpajoja, jotka tarjoavat oppilaille ja opiskelijoille mahdollisuuden oppia arkeologiasta ja historian tutkimisesta käytännön kautta. Koulutusohjelmat auttavat nuoria ymmärtämään menneisyyttä ja sen vaikutusta nykypäivään.

Museokauppa

Museokauppa sijaitsee Kansallismuseon aulassa ja tarjoaa laajan valikoiman arkeologia-aiheisia tuotteita. Kaupasta löytyy esimerkiksi kirjoja, postikortteja, julisteita, koruja ja käsityötuotteita. Museokaupasta voi ostaa myös matkamuistoja ja lahjoja muistoksi vierailusta museossa.

Kävijän Opas

Kansallismuseon tarjoama kävijän opas on erinomainen apuväline museossa liikkumiseen. Opas sisältää tietoa museon näyttelyistä ja esineistä sekä opastaa vierailijaa kiertämään näyttelyt selkeästi ja järjestelmällisesti. Kävijän oppaassa on myös kartta museosta, jotta vierailija voi suunnitella oman reittinsä ja pysytellä kiinnostavimpien näyttelyiden yhteydessä.

Aukioloajat ja Liput

Kansallismuseo – Arkeologia on avoinna ympäri vuoden, joka päivä klo 10:00-17:00. Museon näyttelyihin pääsee tutustumaan ostamalla lipun, joka maksaa aikuisilta 10 euroa ja lapsilta (7-18-vuotiailta) 5 euroa. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät museoon maksutta. Museoon on myös mahdollista ostaa opastettuja kierroksia, joiden hinnat vaihtelevat kierroksen keston ja teeman mukaan.

Sijainti

Kansallismuseo – Arkeologia sijaitsee Dublinin keskustassa, Kildaren ja Clarenon kadun kulmassa. Museoon on helppo päästä julkisilla kulkuneuvoilla, kuten bussilla tai raitiovaunulla. Lähin bussipysäkki on Merrion Square, ja lähimmät raitiovaunupysäkit ovat St. Stephen’s Green ja Dawson Street. Museoon on myös mahdollista saapua kävellen, jos oleskelee kaupungin keskustan alueella. Pysäköintimahdollisuuksia on lähialueen pysäköintihalleissa.


Kommentit

Kansallismuseo – Arkeologia — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>