Historia ja tausta

Blarney Castle sijaitsee Irlannin maaseudulla lähellä Corkin kaupunkia. Tämä upea linnoitus on yksi Irlannin suosituimmista matkakohteista, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia turisteja ympäri maailman. Linnoitus rakennettiin alun perin keskiajalla, mutta nykyinen rakennus on peräisin vuodelta 1446.

Blarney Castlea ympäröi kaunis puutarha, jossa on vehreitä nurmikoita, värikkäitä kukkapenkkejä ja vanhoja puita. Puutarha on suosittu vierailijoiden keskuudessa, ja siellä voi tutustua erilaisiin kasveihin ja nauttia upeista näkymistä ympäröivään maaseutuun.

Blarney Castlein legenda

Blarney Castlella on myös oma legenda, joka liittyy linnoituksen tunnetuimpaan ominaisuuteen, Blarney Stoneen. Tarinan mukaan henkilö, joka suutelee Blarney Stonea, saa taianomaisen lahjan puhua kauniisti ja vakuuttavasti. Sanotaan, että tämä lahja tulee siitä, että kivi oli alun perin kiistanalaisessa asemassa taivaan ja maan välillä, ja se antaa suukottajille puhelahjan.

Monet vierailijat tulevat Blarney Castleen juuri Blarney Stonen takia. Kuitenkin suukottaminen vaatii rohkeutta, sillä se tapahtuu linnoituksen huipulla olevasta aukosta alaspäin kumartuen. Tästä huolimatta monet matkailijat haluavat uskoa tarinaan ja yrittävät suudella kiveä saadakseen lahjan.

Rakennuksen ominaisuudet

Blarney Castle on hyvin säilynyt linnoitus, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Linnoituksessa on useita kerroksia, ja vierailijat voivat tutustua eri huoneisiin ja käytäviin. Monet huoneet ovat sisustettu tyylikkäästi, ja niissä on esillä historiallisia esineitä ja antiikkikalusteita.

Linnoituksen korkein kohta on sen torni, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Tullessaan Blarney Castleen vierailijat voivat kiivetä torniin ja ihailla kaunista luontoa, joka ulottuu horisonttiin saakka. Tornin huipulta voi nähdä myös Blarney Stonen, vaikkakin kivelle pääseminen vaatii erillisen matkan.

Lisäksi Blarney Castlella on myös pieni museo, joka kertoo linnoituksen historiasta ja näyttää arkeologisia löytöjä. Museossa voi oppia lisää linnan entisistä asukkaista ja niistä tapahtumista, jotka ovat muokanneet linnoituksen nykyistä ilmettä.

Kaiken kaikkiaan Blarney Castle on ehdottomasti vierailun arvoinen matkakohde Irlannissa. Sen historia ja legenda tekevät siitä kiinnostavan paikan tutkia, ja kauniit maisemat ja upeat näköalat tekevät vierailusta unohtumattoman. Suosittelemme ottamaan päivän tai kaksi aikaa Blarney Castleen tutustumiseen, jotta ehditte nauttia sen kaikista ihmetyttävistä piirteistä.

Blarney Stone – suukkojen voima

Blarney Castle on yksi Irlannin suosituimmista matkakohteista, ja sen kuuluisin nähtävyys on Blarney Stone eli suomenkieliseltä nimeltään Blarneyn kivi. Uskomuksen mukaan tämä kivi antaa erityisen lahjan – sujuvan kielen. Tarinan mukaan suutelemalla kiveä pään ylösalaisin kallistettuna saa uskomattoman puhelahjan ja eloisan sanavaraston. Tämä perinne on houkutellut matkailijoita ympäri maailmaa jo vuosikymmeniä.

Blarney Stonen historia juontaa juurensa 15. vuosisadalle, jolloin Irlannissa oli valloittajina englantilaiset. Kiven uskotaan auttaneen linnan omistajaa Cormac McCarthyä puolustamaan linnaa vihamielisiltä hyökkääjiltä. Tarina kertoo myös, että irlantilainen sankariansa Blarney Stonen avulla sai puhuttua itsensä ulos pinteestä ja estettyä linnan valtauksen. Ei siis mikään ihme, että kivi on tullut tunnetuksi suukkojen voimalla ympäri maailman.

Blarney Stonen suuteleminen ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, kuin voisi kuvitella. Kivi sijaitsee linnan ylimmässä osassa, ja sen suutelemiseen täytyy olla todella rohkea. Ensinnäkin täytyy kiivetä korkealle linnan torniin, sitten pitää taivuttaa vartalo taaksepäin ja löytää kivi maasta tietyn kiven hyönteispuolikkaan, Grooved Stone, avulla. Sitten täytyy uskaltaa pitää kiinni rautapalkista ja suudella kiveä linnan seinään nojaillen. Jännitys ja seikkailu ovat osa kokemusta!

Puutarhat ja maisemat

Blarney Castle ei kuitenkaan tarjoa vain suukkoja ja seikkailua, vaan myös upeat puutarhat ja upea maisema. Linnan ympärillä levittäytyvät hämmästyttävät puutarhat, joiden kauneus vastaa vertailua mihin tahansa maailman mestariteokseen.

Linnan puutarhat ovat erikokoisia ja tarjoavat matkailijoille kaikenlaisia kasveja ja kukkia. On ruusutarhoja, joissa voi haistella ja ihastella upeasti tuoksuvien ruusujen kauneutta. On myös alppikasvitarhoja ja kiipeilykasveja, jotka tekevät puutarhoista mielenkiintoisia ja monipuolisia. Maisemakuvien ottaminen on suosittua puutarhojen kauneuden vuoksi, ja jokaisen matkailijan on varmasti mahdollista löytää ainutlaatuinen kuvauspaikka.

Lisäksi Blarney Castle tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Korkealla linnan tornissa seisominen antaa mahdollisuuden nähdä niin kauas kuin silmä kantaa. Vihreät niityt ja mäet, kutsuvat jo kaukaa ja kertovat Irlannin kauniista luonnosta.

Blarney Woolen Mills – ostosmahdollisuudet

Blarney Castle vierailun jälkeen matkailijat voivat jatkaa matkaansa ja tutustua lähellä sijaitsevaan Blarney Woolen Mills -myymälään. Tämä on yksi Irlannin suurimmista ja vanhimmista pukeutumistarvikemyymälöistä, jossa myydään perinteisiä irlantilaisia villaneuleita.

Myymälästä löytyy laaja valikoima neuleita, huiveja, hattuja ja muita villatuotteita. Laatu ja käsityön taso ovat erinomaisia, ja niin matkailijat kuin paikallisetkin ostavat mielellään täältä kotiin viemisiä. Villaiset tuotteet ovat Irlannin tunnusmerkki, ja niitä pidetään arvostettuina ympäri maailmaa.

Blarney Woolen Mills -myymälän yhteydessä on myös muita pukeutumistarvikkeiden liikkeitä, mutta perinteisillä villaneuleilla on oma erityisasemansa. Villaisista tuotteista voi halutessaan ostaa lisäksi esimerkiksi paikallisia keramiikka- tai koruesineitä. Myymälöiden valikoimat ovat runsaat ja vaihtelevat, joten varmasti jokainen löytää jotain mielenkiintoista ostettavaa.

Blarney Castle edustaa Irlannin historiaa ja kulttuuria, ja sen vierailu antaa matkailijalle ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua tähän upeaan maahan. Suukko kivelle, puutarhojen kauneus ja paikalliset villaneuleet tekevät vierailusta ikimuistoisen. Irlannin matka ei ole täydellinen ilman käyntiä Blarney Castlessa.

Vinkkejä vierailulle

Blarney Castle on yksi Irlannin tunnetuimmista ja suosituimmista matkakohteista. Linnan historia juontaa juurensa yli 600 vuoden taakse, ja se sijaitsee lähellä Corkin kaupunkia eteläisessä Irlannissa. Blarney Castle tunnetaan erityisesti sen kuuluisasta Blarney Stone -kivestä, jonka sanotaan antavan suudelman saajalle taidon puhua kauniisti ja eloquently.

Jos suunnittelet vierailua Blarney Castleen, tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat tekemään vierailustasi unohtumattoman:

1. Saavu aikaisin: Blarney Castle on suosittu turistikohde, ja siellä voi olla ruuhkaa erityisesti kesäkuukausina. Välttääksesi pitkät jonot ja suurimman ihmismäärän, suosittelemme saapumaan linnalle aikaisin aamulla.

2. Ota mukaan hyvät kengät: Blarney Castle sijaitsee kauniin luonnon ympäröimänä, ja siellä on paljon käveltävää. Jotta voit tutustua linnaan ja sen ympäristöön täysin, kannattaa varata mukaan mukavat ja tukevat kengät.

3. Valmistaudu portaisiin: Blarney Castlessa on paljon portaita, joten ota huomioon, että vierailu saattaa sisältää hieman fyysistä aktiviteettia. Portaiden kiipeäminen kannattaa kuitenkin, sillä linnan huipulta avautuu henkeäsalpaava näkymä ympäröivään maisemaan.

4. Kokeile suudella Blarney Stonea: Blarney Stone on yksi linnan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Jos rohkeutesi riittää, voit yrittää suudella kiveä, joka löytyy linnan korkeimmalta kohdalta. Sanotaan, että tämä antaa sinulle taidon puhua kauniisti ja eloquently. Muistathan kuitenkin, että tämä on vain legenda eikä mikään ole tieteellisesti todistettua.

Läheiset nähtävyydet

Blarney Castle sijaitsee lähellä monia muita kiinnostavia nähtävyyksiä, joita voit tutustua vierailusi aikana. Tässä muutamia läheisiä nähtävyyksiä, jotka kannattaa ottaa huomioon:

1. Fota Wildlife Park: Lähellä Blarney Castlea sijaitsee Fota Wildlife Park, jossa voit tutustua erilaisiin eläimiin ja nauttia kauniista puutarhoista. Tämä on erityisen suosittu kohde perheille.

2. Corkin kaupunki: Cork on Irlannin toiseksi suurin kaupunki ja se tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten St. Fin Barren katedraalin ja English Marketin. Voit myös tutustua kaupungin vilkkaaseen musiikkitarjontaan ja viihtyisään ilmapiiriin.

3. Killarney National Park: Jos haluat tutustua Irlannin upeaan luontoon, suosittelemme vierailemaan Killarney National Parkissa. Se sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Blarney Castlesta ja tarjoaa upeita maisemia, vesiputouksia ja historiallisia kohteita.

Tarinoita ja legendoja linnasta

Blarney Castlella on pitkä historia, ja siihen liittyy monia tarinoita ja legendoja. Yksi kuuluisimmista tarinoista on tarina Blarney Stonen alkuperästä. Tarinan mukaan irlantilaisen kuninkaan mukaan nimetty Blarney Stone on todellisuudessa Peikon kivi, joka toi onnea ja vaurautta linnalle.

Toinen legenda kertoo, että linnan rakennustyötä johtanut Cormac MacCarthy sai avun Peikolta salaisesta kanavasta, joka sijaitsee linnan sisällä. Tämä salainen kanava oli avain linnan puolustukseen ja piti sen turvassa vihollisilta.

Lisäksi Blarney Castle on saanut mainetta vieraana monille kuuluisuuksille, kuten Winston Churchillille ja Mick Jaggerille. Monet julkkikset ympäri maailmaa ovat käyneet suutelemassa Blarney Stonea ja toivoneet saavansa puhelahjoja.

Blarney Castle on Irlannin matkailun helmi, joka tarjoaa kävijöilleen upean yhdistelmän historiaa, luontoa ja legendoja. Olipa syy vierailuun sitten suudella Blarney Stonea tai nauttia kauniista maisemista, tämä Irlannin maamerkki ei varmasti jätä ketään kylmäksi.


Kommentit

Blarney Castle — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>