Historia ja Tausta

Guinness Storehouse on Irlannin Dublinissa sijaitseva maailmanlaajuisesti tunnettu museo, joka keskittyy Irlannin kansallisjuomaan, Guinness-olutta. Museo sijaitsee entisessä Guinnessin panimotehtaassa, joka oli toiminnassa vuosina 1759-1988. Guinness-olut on erittäin tunnettu ympäri maailmaa ja sen valmistuksessa käytetyn reseptin kerrotaan olevan yli 200 vuotta vanha. Guinness Storehouse on avannut ovensa yleisölle vuonna 2000 ja siitä lähtien se on kerännyt valtavan suosion niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Guinness Storehousen kokoelmissa on laaja valikoima esineitä ja artefakteja, jotka liittyvät Guinness-olutta valmistavaan panimotehtaaseen. Museon kokoelmat koostuvat muun muassa vanhoista panimolaitteista, mainosmateriaaleista, lasiesineistä, etiketeistä ja valokuvista. Näyttelyt kattavat koko panimotehtaan tuotantoprosessin raaka-aineiden hankinnasta oluen pullottamiseen asti. Guinness Storehousen näyttelytiloissa voi tutustua myös Guinness-oluen historialliseen taustaan, yhtiön perustajan Arthur Guinnessin tarinaan sekä oluen merkitykseen irlantilaisessa kulttuurissa.

Museon Tarina

Guinness Storehouse on museo, jossa kunnioitetaan Guinness-oluen rikasta perintöä ja tarjotaan vierailijoille mahdollisuus oppia enemmän tästä kansallisesta ikonista. Museon tarina on rakennettu panimotehtaan historiallisen taustan ympärille ja se pyrkii tuomaan esiin Guinnessin merkityksen Irlannille ja irlantilaisille. Museon tavoitteena on myös edistää vastuullista alkoholin käyttöä sekä ylläpitää ja kehittää perinteistä panimotoimintaa. Guinness Storehouse tarjoaa vierailijoille monipuolisen ja interaktiivisen kokemuksen, jossa voi oppia oluen valmistuksesta, maistella erilaisia Guinness-oluita sekä nauttia upeista näköaloista Dublinin kaupunkiin.


Virtuaalikierros

Guinness Storehouse -museo tarjoaa virtuaalikierroksen, joka mahdollistaa vierailun paikan päälle mistä tahansa maailmasta käsin. Virtuaalikierroksella voit tutustua museon eri kerroksiin ja oppia lisää Guinnessin valmistusprosessista sekä brändin historiasta. Kierroksella pääset myös ihailemaan panimon upeaa näköalabaaria, josta avautuu upea näkymä yli Dublinin kaupungin.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Guinness Storehouse järjestää erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Museossa voi osallistua esimerkiksi oluenmaistajaisiin, joissa pääset maistelemaan erilaisia Guinnessin oluita ja oppimaan niiden ominaisuuksista. Lisäksi museossa järjestetään erilaisia juhlia ja tilaisuuksia, kuten häitä tai yritystapahtumia. Guinness Storehouse tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua opastetuille kierroksille, joilla pääsee tutustumaan tarkemmin museon näyttelyihin ja oppimaan lisää Guinnessin tarinasta.

Opastus ja Koulutus

Guinness Storehouse tarjoaa opastettuja kierroksia, joilla voit tutustua museon näyttelyihin yhdessä ammattitaitoisen oppaan kanssa. Oppaat kertovat museon näyttelyiden taustalla olevia tarinoita ja valottavat Guinnessin brändin historiallisia vaiheita. Opastetut kierrokset antavat vierailijoille syvällisemmän käsityksen Guinnessin valmistusprosessista ja maailmankuulun oluen tarinasta.

Lisäksi Guinness Storehouse tarjoaa erilaisia koulutusohjelmia, jotka sopivat niin yksityisille vierailijoille kuin yrityksille. Koulutusohjelmissa pääset oppimaan oluenvalmistuksen muita tekniikoita sekä tutustumaan Guinnessin panimon taustatietoihin. Koulutusohjelmat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden syventää osaamistaan oluenvalmistuksen alalla ja tutustua tarkemmin Guinnessin brändiin.

Museokauppa

Guinness Storehouse -museon yhteydessä sijaitseva museokauppa tarjoaa laajan valikoiman Guinness-aiheisia tuotteita. Kaupasta löytyy muun muassa vaatteita, astioita, matkamuistoja ja olutlasit, joissa kaikissa on tunnistettavat Guinness-logo ja brändin värimaailma. Museokauppa on suosittu käyntikohde, sillä sen avulla vierailijat voivat ostaa mukaansa ainutlaatuisia muistoja ja lahjoja.

Kävijän opas

Guinness Storehouse -museo tarjoaa kävijöilleen interaktiivisen ja opettavaisen kokemuksen. Museon seitsemän kerrosta tarjoavat tietoa Guinnessin historiasta, oluenvalmistusprosessista ja brändin kehittymisestä. Kävijät voivat tutustua näyttelyihin omatoimisesti tai osallistua opastetuille kierroksille. Museosta löytyy myös ravintoloita ja baareja, joissa voi maistella erilaisia Guinness-oluita. Kävijät voivat lopuksi nauttia näkymistä tähtipanimoista koostuvasta Gravity Barista, joka tarjoaa upean näkymän Dublinin kaupunkiin.

Aukioloajat ja liput

Guinness Storehouse -museo on avoinna ympäri vuoden. Museon aukioloajat vaihtelevat hieman kausittain, joten tarkista ajantasaiset tiedot ennen vierailua. Yleensä museo avaa ovensa aamupäivällä ja sulkee myöhään illalla. Liput sisäänpääsyyn voi ostaa sekä paikan päältä että ennakkoon verkkosivuilta. Lisäksi museossa on tarjolla erilaisia kierrospaketteja, joista voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Sijainti

Guinness Storehouse -museo sijaitsee Dublinin kaupungissa, Irlannissa. Se sijaitsee St. James’s Gate -alueella, lähellä Dublinin keskustaa. Museoon on helppo päästä julkisilla kulkuneuvoilla, kuten linja-autoilla ja raitiovaunuilla. Lisäksi museolla on oma pysäköintialue, jonne voi jättää autonsa vierailun ajaksi. Osoite on: St James’s Gate, Ushers, Dublin 8, D08 VF8H, Irlanti.


Kommentit

Guinness Storehouse — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>