Historia ja tausta

Kansallismuseo – Taideteollisuus ja Historia on yksi Dublinin merkittävimmistä museoista, ja se sijaitsee Kildare Streetin varrella. Museo perustettiin vuonna 1877 ja se on Irlannin kansallinen museo. Museon tarkoituksena on tallentaa, tutkia ja esitellä Irlannin kulttuurihistoriaa ja taidetta.

Kokoelmat ja näyttelyt

Museon kokoelmat koostuvat yli neljästä miljoonasta esineestä, jotka kattavat laajan aikakauden Irlannin historiasta. Näitä ovat muun muassa pronssikauden korut, keskiaikaiset aseet ja panssarit, irlantilaiset taide-esineet, kansallismuseon kokoelmat sisältävät myös arvokkaita maalauksia, piirustuksia ja veistoksia.

Kansallismuseo – Taideteollisuus ja Historia järjestää myös säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarjoavat vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua eri aikakausien ja teemojen välillä. Näyttelyt voivat sisältää esimerkiksi taidetta, tekstiilejä, käsityöesineitä ja arkeologisia löytöjä.

Museon tarina

Museo avattiin alun perin yleisen kirjaston yhteyteen, mutta se sai pian oman rakennuksen Kildare Streetiltä. Museon perustaminen oli osa Irlannin kansallisen identiteetin rakentamista, ja sen tarkoituksena oli korostaa Irlannin kulttuuriperinnön merkitystä.

Vuonna 1997 museo laajeni entisestään avaten uuden rakennuksen sivukadulle, joka mahdollisti suurempien näyttelyiden järjestämisen. Nykyään museo houkuttelee tuhansia kävijöitä vuosittain, jotka tulevat oppimaan ja ihmettelemään Irlannin rikasta historiaa ja kulttuuria.

Virtuaalikierros

Kansallismuseo – Taideteollisuus ja Historia on Dublinin merkittävin museo, joka tarjoaa vierailijoilleen upean virtuaalikierroksen. Virtuaalikierros mahdollistaa museon tutkimisen ja tärkeiden näyttelyiden ihailun missä ja milloin tahansa. Vierailijat voivat kävellä museon käytäviä pitkin, tutustua näyttelytiloihin ja lähikuvissa ihailla taideteoksia ja historiallisia esineitä. Virtuaalikierroksen avulla museoon voi tutustua myös ennen vierailua, jolloin vierailija voi suunnitella omaa reittiään etukäteen.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Kansallismuseo järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja sekä aikuisille että lapsille. Aikuisille suunnatut tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden osallistua mielenkiintoisiin luentoihin, työpajoihin ja keskustelutilaisuuksiin. Lapsille järjestetään erilaisia opastettuja kierroksia, työpajoja ja leikkitapahtumia, joiden avulla lapset pääsevät oppimaan ja kokemaan historiaa ja taidetta hauskalla ja interaktiivisella tavalla. Tapahtumakalenterista löytyy varmasti jokaiselle jotakin kiinnostavaa.

Opastus ja Koulutus

Kansallismuseo tarjoaa erinomaisen opastusohjelman niin yksittäisille vierailijoille kuin ryhmillekin. Opastetulla kierroksella asiantuntevat oppaat johdattavat vierailijat museon näyttelyihin ja esittelevät taideteoksia sekä historiallisia esineitä. Opastusten avulla vierailijat saavat syvällisempää tietoa näyttelyiden taustoista ja merkityksistä.

Museo järjestää myös koulutusohjelmia ja työpajoja, jotka on suunnattu erityisesti oppilaitoksille ja opiskelijoille. Koulutusohjelmat tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden tutustua taideteollisuuteen ja historiaan syvällisemmin ja osallistua erilaisiin interaktiivisiin oppimismenetelmiin. Koulutusohjelmien avulla museo haluaa edistää oppilaiden kulttuurista ja historiallista tietämystä.

Museokauppa

Kansallismuseon museokauppa sijaitsee museon pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Sieltä löytyy laaja valikoima tuotteita, kuten kirjoja, julisteita, postikortteja, koruja ja käsitöitä, jotka liittyvät museon kokoelmiin ja näyttelyihin. Museokaupasta voi löytää myös erilaisia matkamuistoja ja lahjaideoita. Kauppa on avoinna museon aukioloaikoina ja kaikki tuotteet ovat myynnissä myös verkkokaupassa.

Kävijän opas

Kansallismuseolla on tarjolla ilmaisia kävijän oppaita, jotka auttavat vierailijoita tutustumaan museon näyttelyihin ja kokoelmiin. Oppaat tarjoavat lisätietoa museon esineistöstä ja taustatietoa näyttelyiden teemoista. Kävijöillä on mahdollisuus valita perinteisen painetun oppaan tai mobiilioppaan välillä, jota voi ladata älypuhelimeen tai tabletille. Oppaita on saatavilla useilla eri kielillä.

Aukioloajat ja liput

Kansallismuseo – Taideteollisuus ja Historia on avoinna ympäri vuoden, paitsi jouluna ja vuodenvaihteessa. Museon aukioloajat vaihtelevat hieman kausittain, joten on suositeltavaa tarkistaa ajankohtaiset tiedot ennen vierailua. Yleisölle museo on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10–17 ja sunnuntaisin klo 12–17. Museoon pääsee vain pääsymaksua vastaan, ja erityishintaisia lippuja on saatavilla esimerkiksi opiskelijoille, lapsille ja seniori-ikäisille. Alle 12-vuotiaat lapset saavat ilmaisen sisäänpääsyn.

Sijainti

Kansallismuseo – Taideteollisuus ja Historia sijaitsee Dublinin keskustassa, Collins Barracks -nimisellä alueella. Museo toimii historiallisessa rakennuksessa, joka aikaisemmin palveli sotilastarkoituksia. Collins Barracks on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla, ja museon lähellä on useita pysäköintimahdollisuuksia. Museon osoite on Benburb Street, Dublin 7, Irlanti.


Kommentit

Kansallismuseo – Taideteollisuus ja Historia — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>